Dirk Degraen krijgt bedreigingen

Algemeen directeur van Racing Genk, Dirk Degraen, ontving de afgelopen dagen een aantal bedreigingen. Dat vertelt hij aan Het Nieuwsblad. Op sportief vlak zit het niet goed bij Racing Genk en nu keren de supporters zich ook tegen het bestuur.

Afgelopen weekend in de competitiematch tegen Club Brugge lieten een aantal supporters al merken dat ze niet tevreden zijn met de gang van zaken bij hun club. Dat deden ze aan de hand van een spandoek met als opschrift “Degraen en Jacob, rot op!!!”

Een duidelijk signaal, maar blijkbaar voor enkele onder hen nog niet duidelijk genoeg. Algemeen directeur Dirk Degraen kreeg naar eigen zeggen bedreigingen. “Het overschrijdt alle normen en waarden van onze familieclub.” Verder wil hij er niet op ingaan.

Van de spandoeken stond hij afgelopen weekend ook versteld. Degraen begrijpt wel dat de supporters niet tevreden zijn met de sportieve gang van zaken, maar ze moeten hun kritiek op een volwassen manier uiten. “Geen club communiceert meer met zijn supporters dan Genk. Een supportersparlement waar we open ons beleid hebben toegelicht en over hebben gediscussieerd, met verslag op onze site. Meer kan je niet doen.”

Degraen hoopt dat het tij snel keert en denkt dat de Europese wedstrijden van volgende week tegen Anzhi daarbij kunnen helpen. “Die matchen kunnen ons in ieder geval nieuwe moed geven.”

175 keer gelezen