KRC Genk - Club Brugge

Club Brugge ging deze avond winnen op het veld van Racing Genk. Het werd 1-3. Dankzij de overwinning komt Club alleen op de tweede plaats te staan, tien punten achter leider Standard.

Na tien minuten moest het al 0-1 staan voor Club Brugge. Odjidja stond voor een leeg doel, maar knalde de bal op de lat. In de herneming ging de bal nog eens tegen de lat toen Köteles een kopbal van De Sutter wegtikte.

Club leek van de kaart en liet Genk stilletjes aan beter in de wedstrijd komen. Op het half uur maakte de thuisploeg dan ook de openingstreffer. Pieter Gerkens trapte de bal binnen op een voorzet van Camus. Ondanks de voorsprong kon Genk geen afstand nemen.

Club Brugge bleef vechten voor de bal en vlak voor de rust zette Odjidja zijn foutje van in het begin recht. 1-1 bij de rust.

Daar waar de wedstrijd in de eerste helft evenwichtig verliep, nam Club Brugge in de tweede helft de bovenhand.

Op het uur tikte een aandachtige Björn Engels de 1-2 binnen na een hoekschop en in de toegevoegde tijd scoorde nieuwe aanwinst Nicolas Castillo zijn eerste doelpunt voor blauw-zwart. Van een geslaagd debuut gesproken.

Club Brugge springt dankzij deze overwinning over Anderlecht naar de tweede plaats. Het telt 50 punten, dat zijn er tien minder dan leider Standard. De Rouches zetten deze middag Zulte Waregem opzij met 2-0.

23439 keer bekeken