David Destorme ontsnapt aan dood

Voetballer David Destorme is deze ochtend zwaargewond geraakt in een auto-ongeluk, op de E34 in Sint-Gillis-Waas. Destorme zou in slaap gevallen zijn achter het stuur, na een feestje met enkele andere spelers van KV Mechelen. Dat staat te lezen op de website van de club. Zijn wagen geraakte van de baan en belandde drie meter lager naast de snelweg. Destorme werd zwaargewond naar het AZ Nikolaas gebracht, maar is niet meer in levensgevaar. Hij zal dit seizoen niet meer spelen, meldt KV Mechelen nog op de website.

De 34-jarige voetballer speelt al enkele jaren bij KV Mechelen, waar hij als sterkhouder geldt. Rond zeven uur deze ochtend reed hij op de E34 richting Knokke. Daar verloor hij de controle over het stuur en raakte van de baan. De wagen zou daarna nog tegen een boom gekwakt zijn, om uiteindelijk op zijn dak te belanden.

Een takelbedrijf moest ter plaatse komen om het wrak te liften, voor Destorme eruit gehaald kon worden. Volgens de eerste berichten is hij niet in levensgevaar, maar wel zwaargewond.

Het ongeluk doet denken aan 8 mei 2008. Toen kwam François Sterchele, voetballer bij Club Brugge, om het leven nadat hij met zijn wagen tegen een boom knalde. Dat ongeval gebeurde ook op de E34 richting Knokke.

 

Foto: @stavrosvh, TV Oost

3967 keer bekeken