Anderlecht pakt in extremis punt

Landskampioen Anderlecht opende zaterdag de 25ste speeldag tegen KV Kortrijk. Kortrijk kwam in de tweede helft 2-0 voor, maar op het einde wist paars-wit toch nog een punt uit de brand te slepen.

De omstandigheden waren allesbehalve ideaal. Het veld in het Guldensporenstadion lag er slecht bij door de overvloedige regenval van de afgelopen dagen en er stond een strakke wind.

In de eerste helft kreeg het publiek een aangename wedstrijd voorgeschoteld met enkele kansen voor beide teams. In de 56ste minuut was het raak voor Kortrijk met Coulibaly die de 1-0 voorbij Silvio Proto kopte.  Een dikke tien minuten later zorgde De Smet voor de 2-0. Hij mocht alleen op Proto afgaan en trapte de bal door de benen van de doelman.

Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar een kwartier voor tijd trapte Cyriac de aansluitingstreffer in doel. Van den Brom bracht toen drie nieuwe spelers in het spel: Pollet, Bruno en Praet. Nieuwkomer Pollet kon in de toegevoegde tijd de gelijkmaker binnentrappen en zorgde zo voor een punt voor Anderlecht. Paars-wit staat zo voorlopig op een tweede plaats op negen punten van leider Standard. 

107 keer gelezen