"Stabiliteit en resultaten nodig"

Gunter Schepens is kritisch voor zijn club AA Gent. De sportief coördinator van de Buffalo’s geeft vandaag een zeldzaam interview aan Het Nieuwsblad. “Eerlijk, ik had heel wat spelers die hier zijn neergestreken niet aangetrokken.”

Sinds vorig jaar werkt Gunter Schepens als sportief coördinator bij de club waar hij zeven seizoenen een shirt van droeg als speler. Hij maakt ook deel uit van de scoutingploeg van AA Gent. De laatste jaren zien we Schepens vaak aan de slag als analist bij Sporza, maar zelden geeft hij een interview aan de pers.

In Het Nieuwsblad van dit weekend maakt hij een uitzondering en praat hij over de moeilijke periode waarin AA Gent zit. “De club heeft nood aan stabiliteit, regelmaat en resultaten. In principe moeten er deze zomer geen vijf spelers meer bijkomen.”

Stabiliteit lijkt dus de oplossing volgens Schepens en dat moet de club bereiken met de nieuwe aanwinsten van deze winter. “Vroeger was ons probleem dat er omwille van het stadion geen geld was, nu we het geld hebben is het eigenlijk moeilijker want nu hebben we geen excuses meer. Die wintertransfers zijn eigenlijk mijn examen.”

Op het eerste zicht slaagde hij voor zijn examen, maar afgelopen woensdag in de bekermatch tegen Zulte Waregem liep het dan weer mis voor AA Gent. “De vijf nieuwelingen spelen allemaal. Zo’n snelle inpassing is niet evident. In de huidige situatie zou ik al blij zijn met minder mooi voetbal, maar wel elke thuismatch met 1-0 winnen. Volgend seizoen moet dan ook het goede spel volgen.” 

142 keer gelezen