KVO: "Supporteren zonder biergooien"

Het bestuur van KV Oostende roept zijn supporters op om hun club sportief te blijven aanmoedigen. Dat doet het op de website van de club. Verder hoopt het om samen zo snel mogelijk het behoud te verzekeren. “Samen staan we sterk!”

“De bekeruitschakeling en de manier waarop hebben bij spelers, trainers, bestuursleden, medewerkers en bij jullie een bittere nasmaak nagelaten”, schrijft het bestuur. “Toch willen we graag focussen op het positieve verhaal. KVO heeft een schitterende bekercampagne achter de rug en het merendeel van onze fans maakte woensdag een feest van ‘voetbal aan zee’.”

Verder bedankt het bestuur de supporters voor de steun en de ambiance en roept het hen op om ook de volgende weken de ploeg op een positieve manier te blijven aanmoedigen. “Zonder biergooien of rellen.”

In de bekermatch tussen KV Oostende en Sporting Lokeren liep het woensdagavond uit de hand. Tijdens de eerste verlenging keurde scheidsrechter Verbist een doelpunt van KVO af na een vermeende duwfout op Lokeren-doelman Copa. De fans van de kustploeg begonnen daarna met bier te gooien naar Copa, waarop het potje van de Lokeren-aanhang overkookte en ze probeerden om het veld te bestormen.

De scheidsrechter legde de wedstrijd stil en KVO-voorzitter Marc Coucke probeerde de gemoederen te bedaren, zonder veel succes. Lokeren won de wedstrijd na een spannende penaltyreeks (8-9) en stoot zo door naar de finale van de Beker van België. Daarin wacht Zulte Waregem. 

262 keer gelezen