Vergadering tv-rechten gestaakt

De Pro League, de belangenvereniging van de Belgische eersteklassevoetbalclubs, heeft nog steeds geen beslissing genomen over het nieuwe televisiecontract. De clubs gingen donderdagavond uit elkaar en praten volgende week donderdag verder.

Tijdens een Algemene Vergadering van de Pro League stonden gisteren twee onderwerpen op het programma: de toekenning van de tv-rechten vanaf het seizoen 2014-2015 en de ‘werkgroep voor tackles’, een voorstel van Standard.

De vergadering vond plaats achter gesloten deuren en na zo’n drieëneenhalf uur stapten de vertegenwoordigers van de eersteklassers naar buiten zonder een beslissing. Er gaat dus weer een week voorbij zonder toekenning van de televisierechten terwijl de tijd begint de dringen. Eind juli start namelijk het nieuwe seizoen al.

Naast het televisiecontract discussieerden de leden van de Pro League ook over een ‘werkgroep voor tackles’. Standard wil zo’n groep oprichten om tot een nieuwe bestraffing van overtredingen te komen. Gisteren deed ze enkele voorstellen hierrond aan de andere clubs.  

35 keer gelezen