"Lokerse" hooligans uit Nederland

De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken start een onderzoek naar de relschoppers in de bekermatch tussen KV Oostende en Lokeren van afgelopen woensdag. Volgens Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad zaten onder hen ook enkele Nederlandse hooligans van NAC Breda.

In de elfde minuut van de eerste verlenging brak de hel los. Scheidsrechter Verbist keurde een doelpunt van KVO-speler Frédéric Brillant af na een vermeende duwfout op Lokeren-doelman Copa. Supporters van het thuispubliek begonnen daarop met bier te gooien naar Copa waarna de Lokeren-aanhang probeerde het veld te bestormen.

Scheidsrechter Verbist legde de wedstrijd stil en pas na tussenkomst van de ordediensten konden beide teams de match uitspelen. Lokeren won uiteindelijk de wedstrijd na strafschoppen (8-9) en stoot zo door naar de finale van de Beker van België waarin Zulte Waregem wacht.

De Voetbalcel onderzoekt nu de hele zaak maar wacht nog op het rapport van de politie. Op sociale media wezen supporters van zowel KV Oostende als Lokeren met een beschuldigende vinger naar de achterban van het Nederlandse NAC Breda.

Mary Dieleman, de voorzitter van de Lokerse supportersfederatie, zegt dat Lokeren en NAC al langer een goede verstandhouding hebben. “Het klopt ook dat een 40-tal Nederlandse supporters de wedstrijd samen met ons volgde”, vult hij aan.

Ook de Voetbalcel bevestigt dat er enkele Nederlandse hooligans tussen de relschoppers zaten die bij hun club een stadionverbod hebben. Zij kwamen waarschijnlijk niet naar Oostende afgezakt om te genieten van het voetbal. De Voetbalcel maakt hun gegevens over aan de Nederlandse autoriteiten. 

757 keer gelezen