N'Diaye één speeldag effectief geschorst

De Geschillencommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) zet Ismaila N’Diaye van Cercle Brugge slechts één speeldag aan de kant. Het Bondsparket stelde gisteren twee speeldagen voor, maar dat vond de Geschillencommissie te zwaar.

Afgelopen weekend kreeg Cercle-middenvelder N’Diaye een rode kaart in de wedstrijd tegen Standard. N’Diaye ging met een gestrekt been richting de bal voor de ogen van scheidsrechter Luc Wouters. Die trok meteen rood.

Het Bondsparket stelde daarom een minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing voor, maar Cercle ging hier niet mee akkoord. “Dit was zelfs geen rode kaart, maar we begrijpen wel dat, gezien de commotie met Ruytinx en het hevige thuispubliek op Sclessin, de scheidsrechter ook maar een mens is. We vragen wel de vrijspraak”, verdedigde de Vereniging zijn speler.

De Geschillencommissie volgt Cercle voor een deel en vermindert de straf voor N’Diaye. Hij krijgt nu één speeldag schorsing en een bijkomende geldboete van 300 euro. “De speler had effectief de intentie om de bal te recupereren”, luidde de argumentatie. 

45 keer gelezen