Paul Van Himst wil mee naar Brazilië

Paul Van Himst reageert voor het eerst na de donkerste maanden uit zijn leven. In november kreeg het Anderlecht-icoon een zware longontsteking en een maand later verloor hij zijn vrouw Arlette aan kanker. “Dat was een serieuze klap, maar ik heb nog afscheid kunnen nemen. Daar ben ik heel dankbaar voor.”

Elf dagen lag Paul Van Himst op Intensieve Zorgen door een levensbedreigende longontsteking. “Het was op het nippertje. Mijn toestand was echt kritiek, maar ik zal er weer bovenop komen”, reageert hij in Het Nieuwsblad.  

Toen het weer beter ging met hem zelf, ging de toestand van zijn vrouw Arlette achteruit. Begin december moesten Van Himst en zijn familie afscheid nemen van haar na een slepende ziekte. “Drie dagen voor ze overleed, werd Arlette opgenomen in hetzelfde ziekenhuis. We hebben nog wat tijd samen kunnen doorbrengen en daar ben ik heel dankbaar voor”, vertelt Van Himst.

Met de gezondheid van Van Himst gaat het elke dag wat beter. “’s Morgens ga ik naar mijn koffiebranderij, doe ik wat bureauwerk en ontvang ik enkele klanten. In de namiddag rust ik uit.”

Verder komt ook het voetbal stilletjes aan terug in het leven van het Anderlecht-icoon. “Ik ging al een paar keer kijken naar mijn kleinzonen bij de jeugd van Anderlecht en Aalst. Wedstrijden van de eerste ploeg van paars-wit zijn nog te druk voor mij.”

Tot aan zijn ziekte stond Van Himst in voor de begeleiding van de sponsors van de Rode Duivels. Georges Grün nam die taak over van hem, maar Van Himst wil nog graag bijspringen waar nodig: “Hele dagen alleen thuis zitten, is niets voor mij.”

Als het kan, zou hij ook graag meegaan naar Brazilië. “Dat tornooi wil ik echt niet missen. Ik denk niet dat we de beste ploeg ter wereld zijn, maar met deze talentvolle generatie kunnen we wel iedereen pijn doen”, klinkt het bij van Himst. 

804 keer gelezen