Rode Duivels tegen Ibrahimovic

Op 17 juni spelen de Rode Duivels hun eerste wedstrijd op het WK in Brazilië. Om optimaal aan de start te komen, werken de Duivels een intensieve oefenstage af met onder andere een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zlatan Ibrahimovic.

Van 19 tot 25 mei bereiden de Rode Duivels zich voor in Genk waar ze de infrastructuur van de nieuwe Jos Vaessen Talent Academy ter beschikking krijgen van Racing Genk. Spelers kunnen zo nog zeker een week uitrusten na de competitie. De bedoeling van deze stage is om iedereen fysiek en mentaal op niveau te krijgen. Als afsluiter spelen de Duivels een vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg.

De tweede stage loopt van 27 mei tot 2 juni in het Zweedse Stockholm. Hier staat het fysieke werk op het programma. Op 1 juni sluit een oefeninterland tegen het Zweden van Ibrahimovic de stage af.

Een week voor het vertrek naar Brazilië volgt een laatste mini-stage in Knokke-Heist. De Rode Duivels zullen er trainen op de velden van Westkapelle met als doel de spelers voor te bereiden op de wedstrijd tegen Tunesië op 7 juni.

Drie dagen na die wedstrijd vertrekken de spelers dan naar Sao Paulo. Daar zullen ze om zeven uur plaatselijke tijd aankomen. “Ideaal”, zegt bondscoach Marc Wilmots, “zo zitten we meteen in het juiste tijdritme van Sao Paulo waar we daags nadien beginnen aan onze specifieke voorbereiding op de wedstrijd tegen Algerije.”

(Afbeelding: http://www.belgianfootball.be/nl/nieuws/stage-rode-duivels-ligt-vast)

535 keer gelezen