Hazard: de koning van Manchester

Vincent Kompany tegen Eden Hazard, het was de topaffiche van de 24ste speeldag in Engeland. Chelsea kwam op bezoek bij Manchester City en dat hebben ze geweten in het Etihad stadion. Chelsea won met 0-1 van City met Eden Hazard in de hoofdrol.

Manchester City begon aanvallend aan de wedstrijd. Na drie minuten brak Negredo door op de linkerflank, maar hij schoot hoog over. Het balbezit was nadien voor de Citizens, maar het Londense gevaar loerde op de counter en na een half uur was het raak. De actie startte bij Hazard die de bal op een fantastische wijze bij Ramires bracht. De Braziliaan zag Kompany zijn schot blokkeren, maar de bal kwam bij Ivanovic terecht die het doel vond. 0-1 voor Chelsea.

Hazard bleef controleren op het middenveld, maar City aasde op de gelijkmaker. Toch zijn het de Blues die bijna de 0-2 maakten. Er volgde opnieuw een prachtige actie van Hazard met een assist voor Eto’o, maar die laatste knalde de bal op de deklat. City leek het noorden kwijt te zijn en de rust kwam als geroepen.

Het spelverloop in de tweede helft verliep op dezelfde manier als in de eerste. City onderging de sterke acties van het middenveld van Chelsea, maar probeerde wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De verdediging van de Blues was als het ware en muur en de Citizens kwamen er niet doorheen. Het bleef 0-1 en Chelsea komt zo naast Manchester City op de tweede plaats in de Premier League. Arsenal blijft leider met een voorsprong van twee punten. 

179 keer gelezen