Twee speeldagen schorsing N'Diaye

Het Bondsparket van de Belgische voetbalbond (KBVB) stelt een minnelijke schikking van twee speeldagen schorsing plus een boete van 400 euro voor aan Ismaila N’Diaye. De middenvelder van Cercle Brugge kreeg gisteren een rode kaart in de wedstrijd tegen Standard waarin de Rouches wonnen met 4-0.

Vlak voor de rust ging N’Diaye met een gestrekt been naar de bal. Scheidsrechter Luc Wouters trok meteen de rode kaart, maar N’Diaye protesteerde tegen de beslissing. Dat verwijt het Bondsparket hem ook: “Het ging om een tackle die de fysieke integriteit van de tegenstander in gevaar bracht. Bovendien is er ook de houding van de speler tegenover de beslissing van de scheidsrechter.”

Als N’Diaye het voorstel aanvaardt, mist Cercle zijn speler in de wedstrijden tegen Waasland-Beveren en Zulte Waregem. Zo niet, spreekt de Geschillencommissie van de KBVB zich dinsdagmiddag uit over de strafmaat.

Cercle-trainer Lorenzo Staelens was na afloop van de wedstrijd niet te spreken over scheidsrechter Wouters. “Standard heeft een sterk publiek als twaalfde man, maar vandaag speelden ze dankzij de ref met een dertiende man. Zo is het strijden met ongelijke middelen”, zei Staelens. 

26 keer gelezen