Britse pers lovend over Mirallas

Kevin Mirallas schonk Everton zaterdag de zege tegen Aston Villa met een magistrale vrije trap. Ook tijdens de rest van de wedstrijd was de hoofdrol weggelegd voor de Rode Duivel en dat is de Britse media niet ontgaan.

“Brazilianen speelden het mooie voetbal, nu zijn het de Belgen”, schreef The Mail on Sunday. The Sun titelde “Miraculous”. Vincent Kompany en Eden Hazard verschijnen zo wat wekelijks in de kranten, maar afgelopen weekend ontdekten de Engelse media een nieuwe “beautiful Belgian”: Kevin Mirallas.

Mirallas speelt nu al anderhalf jaar in Engeland. Tijdens zijn eerste maanden had hij veel te kampen met blessures, maar dit seizoen breekt hij helemaal door. Ook het Everton-publiek weet hem meer en meer te appreciëren.

Afgelopen zaterdag ging Aston Villa met Christian Benteke voor de bijl in een spannende wedstrijd. Everton begon het sterkst, maar het is Bacuna van Aston Villa die na een half uur scoorde op aangeven van Benteke. Villa hield stand tot diep in de tweede helft, maar in het laatste kwartier namen de Toffies de macht over. Naismith maakte de gelijkmaker en vijf minuten voor tijd scoorde Mirallas met een fantastische vrije trap.  

Een tevreden Everton-coach Roberto Martinez sprak na de wedstrijd vol lof over de Rode Duivel: “Om de wedstrijd te winnen zoals Kevin dat deed, dat maakt het nog specialer.” Dankzij de zege klimt Everton naar de vijfde plaats in de Premier League. Het volgt nu op tien punten van leider Arsenal. 

191 keer gelezen