Courtois op kop in Primera División

Thibaut Courtois en Atlético Madrid staan op kop in de Spaanse Primera División. De Rojiblancos wonnen zondag met 4-0 van Real Sociedad terwijl Barcelona en Real Madrid punten lieten liggen.

Zaterdag verslikte FC Barcelona zich in Valencia met een 2-3-verlies. Dat is de kans voor Atlético Madrid om alleen de leiding te nemen in de Spaanse competitie en die grijpt ze met open armen. De ploeg van Thibaut Courtois speelt een schitterende wedstrijd en wint met 4-0 van Real Sociedad.

Op het eerste doelpunt was het wel wachten tot de 38ste minuut. David Villa opent de score en draagt zijn goal op aan de pas overleden Luis Aragones, de ex-bondscoach van Spanje en clubicoon bij Atlético. Villa moet even later wel geblesseerd het veld verlaten. In de tweede helft maken Diego Costa en Miranda er 2-0 en 3-0 van en enkele minuten voor affluiten scoort Diego zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club. Eindstand: 4-0.

Real Madrid, de andere concurrent in de titelstrijd geraakte bij Athletic Bilbao niet verder dan een 1-1-gelijkspel en zag sterspeler Cristiano Ronaldo een kwartier voor tijd van het veld verdwijnen met een rode kaart.  Real en Barcelona volgen nu op drie punten van Atlético  in het klassement. 

69 keer gelezen