Club stelt Castillo voor aan de pers

Vrijdag maakte de Belgische pers kennis met Nicolas Castillo, de nieuwe spits van Club Brugge. De “Chileense Ibrahimovic” komt voor drie miljoen euro over van het Chileense CD Universidad en zal het nummer dertig dragen.

Nicolas Castillo tekende een contract van 4,5 jaar bij Club Brugge. De spits is sinds dinsdag in het land en sprak al met coach Michel Preud’homme. “We hadden een heel duidelijke communicatie. Ik weet wat de trainer van mij verlangt”, vertelde Castillo.

De Chileen moet zich de eerste weken vooral aanpassen aan ons land en aan het systeem van Preud’homme. Zelf zegt hij daar geen moeite mee te hebben: “Aanpassing is een van mijn kwaliteiten. Het maakt niet uit of we met twee spitsen of met één spits spelen.”

Momenteel verblijft Castillo alleen in België, maar in februari komt ook zijn vrouw naar hier. “Dat moet alles gemakkelijker maken”, zegt de spits.

Castillo is enorm ambitieus: “Ik wil hier mijn droom waarmaken. In Chili kreeg ik de bijnaam 'El Guerrero' (de strijder). Aan mij om te tonen waarom ze mij zo noemen.” Verder hoopt Castillo door goede prestaties een basisplaats te versieren in het nationale elftal van Chili.

176 keer gelezen