Pollet, de nieuwe nummer 11 van RSCA

Vrijdag stelde Anderlecht zijn nieuwe spits David Pollet voor. Pollet komt over van Charleroi en tekent een contract tot 2018 bij de landskampioen.

In Neerpede stond David Pollet de pers te woord samen met algemeen directeur Herman Van Holsbeeck en coach John van den Brom. De spits vond dit seizoen al elf keer de weg naar het doel en was daardoor zeer gegeerd op de transfermarkt. Voor Pollet zelf waren er maar twee opties: blijven bij Charleroi of naar Anderlecht trekken.

Pollet speelt met het nummer elf en speelt met een duidelijk doel: prijzen pakken. “Anderlecht is simpelweg de beste club in België. Mijn ambitie is om samen met de ploeg Standard bij te benen en kampioen te worden. Ik heb in mijn carrière nog nooit een prijs gepakt. Hopelijk verandert daar op het einde van het seizoen iets aan”, zegt de spits.

Anderlecht betaalt zo’n twee miljoen voor Pollet. “We wilden een speler die een onmiddellijke versterking zou zijn en die het Belgisch kampioenschap en de club kende”, verduidelijkte een tevreden coach John van den Brom. “Ik ben blij met de komst van David, nu kan ik over drie uitstekende aanvallers beschikken.”

204 keer gelezen