Nieuw systeem voor tickets Rode Duivels

De kwalificatiecampagne voor het Europees Kampioenschap van 2016 in Frankrijk staat nog niet meteen voor de deur, maar de race voor tickets zal er snel aankomen. Daarom roept de Belgische voetbalbond (KBVB) een nieuw systeem in het leven voor de verdeling van de tickets.

Wie de afgelopen maanden en jaren naar een wedstrijd van de Rode Duivels wou gaan, moest daarvoor lid zijn van de officiële supportersclub 1895. Bij de volgende campagne wil de bond vooral de trouwe fans belonen.

Via een puntensysteem wordt er bepaald wie het makkelijkst aan tickets geraakt. Supporters die abonnee waren tijdens de vorige campagne starten het nieuwe systeem met bonuspunten.

Abonnees (all-in/qualifiers) krijgen respectievelijk twee of drie bonuspunten. Woonde je een kwalificatie- of vriendschappelijke wedstrijd bij in het buitenland krijg je een bonus van 0,5 punt per wedstrijd. Voor wedstrijden op het WK in Brazilië krijg je geen extra punten.

Om de bonuspunten te activeren neem je contact op met jouw clubverantwoordelijke die 1895 inlicht. Vanaf de volgende campagne verdien je nieuwe punten door naar de wedstrijden van de Rode Duivels te gaan en daarnaast kan je ook nog extra punten verzamelen door te gaan supporteren voor de Red Flames of de Nationale Beloften.

Het is dus de bedoeling zo veel mogelijk punten te verzamelen. Veertig procent van de tickets gaat naar de supporters met de meeste punten. De overige zestig procent wordt verdeeld onder de rest van de fans waarbij men ervoor zal zorgen dat iedereen aan de beurt komt.

Vanaf drie maart kan iedereen een (nieuw) lidmaatschap aanvragen. Dat kost je veertig euro en is geldig tot en met het EK van 2016. Voor meer informatie kan je terecht op de website van de KBVB: www.belgianfootball.be

4002 keer gelezen