Van der Sar fan van Courtois

Edwin van der Sar is enorm enthousiast over Thibaut Courtois. De voormalige doelman van onder andere Manchester United en Oranje zei dat tijdens een bijeenkomst van de European Club Association, een organisatie die de belangen van de Europese clubs verdedigt.

Woensdag organiseerde Anderlecht een vergadering van de European Club Association. Edwin van der Sar vertegenwoordigde daar Ajax Amsterdam. De doelman op rust kreeg er enkele vragen voorgeschoteld van de Belgische pers over de Rode Duivels en meer bepaald over Thibaut Courtois.

“Eerst en vooral wil ik België feliciteren omdat het tegenwoordig zoveel jonge topvoetballers opleidt”, begon van der Sar. “Courtois is daar een van en ik herken mijn stijl in hem. Hij is natuurlijk ook groot en smal, maar hij is vooral sober in zijn tussenkomsten. Soms zie ik doelmannen die bij elke tussenkomst de armen en benen in de lucht werpen. Doelmannen zoals Courtois en denken op zo’n moment ‘eerst twee stappen opzij en dan pas duiken’. Het is misschien minder spectaculair, maar vooral efficiënt.”

Van der Sar gaf Courtois ook advies met het oog op zijn toekomst. “Courtois moet daarover goed nadenken. Als hij terugkeert naar Chelsea zal hij moeten vechten voor zijn plaats. Bij Atlético is hij zeker dat hij kan spelen en zo kan hij verder groeien.”

233 keer gelezen