Kompany en City overklassen Spurs

Manchester City voetbalt op een wolk. De ploeg van een trefzekere Vincent Kompany overklaste gisteren Tottenham met 1-5. Naast Kompany bij City stond ook Rode Duivel Moussa Dembele op het veld bij Tottenham.

Manchester City staat sinds gisterenavond aan de leiding van de Premier League. The Citizens waren van in het begin van de wedstrijd veel te sterk voor Tottenham. Agüero zag zijn eerste poging nog op de paal gaan, maar in de veertiende minuut was het raak. De Spurs speelden na het eerste doelpunt enkele kansjes bij elkaar en Adebayor scoorde ook, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

In de tweede helft stond er nog maar één Rode Duivel op het veld. Dembele bleef in de kleedkamer, maar het wedstrijdverloop veranderde daardoor niet. In de vijftigste minuut kreeg City een lichte penalty die Touré makkelijk omzette. Rose van Tottenham kreeg op de koop toe een rode kaart.

Het geloof bij Tottenham was zoek en City duwde door. Dzeko maakte er 0-3 van met een schot in het dak van het doel. Vijf minuten later scoorde Capoue de eerredder voor de Spurs, maar City wankelde niet. Jovetic scoorde de 1-4 en op het einde van de wedstrijd zorgde kapitein Vincent Kompany zelf voor de 1-5-eindstand. 

126 keer gelezen