Rode Duivels lonken voor Matias Suarez

Matias Suarez heeft zijn Belgisch paspoort op zak. Omdat hij nog nooit door de Argentijnse nationale ploeg werd opgeroepen, kan bondscoach Marc Wilmots een beroep doen op de spits van Anderlecht.

In augustus 2013 diende Matias Suarez een aanvraag in om zich te laten naturaliseren tot Belg. De spits woont al meer dan vijf jaar in ons land en beantwoordt aan alle criteria van de naturalisatie. Vandaar verliep de erkenningsprocedure vlot. 

Voor het WK in Brazilië komt Suarez hoogstwaarschijnlijk niet in aanmerking omdat hij momenteel herstelt van een zware knieblessure. De voorronde van het EK in 2016 lijkt wel haalbaar, als Marc Wilmots hem natuurlijk selecteert voor de Rode Duivels. 

Zijn manager Cristian Colazo reageert in Het Nieuwsblad. Hij noemt de naturalisatie "uitstekend nieuws" en denkt dat het hem een mentale boost zal geven. "Hij had het nodig na de moeilijke maanden die hij beleefde door zijn blessure. Het zou een eer zijn voor hem om voor België te spelen", vertelt Colazo.

Met zijn Belgisch paspoort kan Suarez ook makkelijker een transfer versieren naar een andere EU-lidstaat. Zijn ploegmaat Cheikhou Kouyaté probeert om diezelfde reden ook Belg te worden. 

294 keer gelezen