Lukaku valt geblesseerd uit

Romelu Lukaku raakte gisteren geblesseerd in de derby tegen Liverpool. Het gaat waarschijnlijk om een enkelblessure. Over de ernst is nog niets bekend, maar volgens Everton-coach Roberto Martinez ziet het er niet al te goed uit.

In de Engelse Premier League stond gisteren de 23ste speeldag op het programma. De topaffiche van de avond was de derby tussen Liverpool en Everton. Rode Duivels Simon Mignolet van Liverpool, Kevin Mirallas en Romelu Lukaku van Everton stonden alle drie op het veld.

Liverpool overklaste stadsgenoot Everton met een 4-0-overwinning. Steven Gerrard opende de score na 21 minuten. Sturridge vond tien minuten later twee keer de weg naar het doel. In de tweede helft maakte Suarez er nog 4-0 van.

Na afloop van de wedstrijd kreeg niet de uitslag, maar wel de blessure van Lukaku de meeste aandacht. Tijdens de fase van het eerste doelpunt kwam hij in aanraking met zijn ploegmaat Gareth Barry. Die viel en kwam terecht op Lukaku’s enkel. De Rode Duivel moest het veld verlaten op de draagberrie.

Everton vreest voor een zware enkelblessure bij Romelu Lukaku. “Het lijkt erop dat zijn ligamenten geraakt zijn, maar we zullen woensdag pas meer weten. Zijn enkel zit nu in een brace en ik moet zeggen dat het er niet goed uitziet”, vertelde Everton-coach Roberto Martinez na de match. 

255 keer gelezen