N'Diaye mist enkel Lokeren

Mamoutou N’Diaye krijgt een schorsing van twee speeldagen waarvan één effectief. De middenvelder van Zulte Waregem verscheen vandaag voor de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB). Die gaf hem ook een bijkomende geldboete van 400 euro.

N’Diaye krijgt de schorsing omwille van zijn tackle afgelopen weekend op OHL-speler Lucas Van Eenoo. Het bondsparket stelde daarop een minnelijke schikking van twee speeldagen effectief voor met een boete van 400 euro, maar daar ging N’Diaye niet mee akkoord. “Ik wilde mijn tegenspeler geen pijn doen en ging enkel voor de bal”, verdedigde hij zichzelf.

De Geschillencommissie gaf N’Diaye gelijk en herleidde de schorsing tot twee speeldagen waarvan één effectief. “We houden rekening met het verleden van de speler, die in 99 profwedstrijden nooit een rechtstreekse rode kaart kreeg”, luidde de argumentatie.

De schorsing gaat pas in op 30 januari. Daardoor kan Franky Dury de middenvelder wel opstellen in de bekerwedstrijd van nu woensdag tegen AA Gent. N’Diaye mist zo enkel de competitiematch tegen Lokeren volgend weekend. 

31 keer gelezen