Naam Gillet gezuiverd

Jean-François Gillet krijgt een strafvermindering in een Italiaans omkoopschandaal. In plaats van een schorsing van 43 maanden, moet de Belgische doelman maar tot eind augustus wachten om terug in actie te komen.

In 2008 en 2009 zouden twee wedstrijden van het Italiaanse Bari omgekocht zijn. Gillet stond daar toen in het doel. Hij kreeg afgelopen zomer van de Italiaanse voetbalbond een schorsing van 43 maanden voor zijn vermeende betrokkenheid.

Een nachtmerrie voor Gillet, voor wie de schorsing het einde van zijn carrière zou betekenen. Gelukkig komt het toch niet zo ver. Het Italiaanse Sporttribunaal TNAS kondigde vrijdag aan dat ze zijn schorsing met 30 maanden inkorten, waardoor hij in augustus opnieuw kan voetballen.

Gillet reageert enorm opgelucht in Het Laatste Nieuws. “Na al die verschrikkelijke beschuldigingen is mijn naam eindelijk gezuiverd”, zegt hij. “Het feit dat duidelijk gemaakt is dat ik niet betrokken ben bij omkoping redt mijn eer. Nu die definitieve uitspraak er is, kan ik eindelijk spreken en een bladzijde omslaan.”

Over het WK in Brazilië mag Gillet wel nog steeds een kruis maken. “Dat doet echt pijn, zeker omdat het een fantastische groep is.” Wilmots en de andere Duivels bleven hem altijd steunen en daar is hij hen enorm dankbaar voor. “Het gaf me de kracht om door te gaan.”

 

Gillet staat niet meer tussen de palen sinds juli 2013. Na augustus kan de Belgische doelman opnieuw aan de slag bij zijn huidige ploeg Torino. “Ik train ondertussen weer mee met de groep, want de club rekent op mij voor volgend seizoen”, zegt Gillet. 

67 keer gelezen