Pourié opvolger Habibou

Marvin Pourié is de nieuwe spits van Zulte Waregem. De Duitser moet daar het vertrek van Habib Habibou opvangen die naar AA Gent trok. Essevee huurt Pourié tot het einde van het seizoen van het Deense FC Kopenhagen.

De 23-jarige Pourié speelde bij de jeugd voor onder andere Borussia Dortmund, Hamm en Liverpool. Hij kwam ook negen keer uit voor het Duitse jeugdelftal. In 2009 kreeg Pourié een profcontract bij Schalke 04, maar hij raakte er niet in de kern. Twee jaar later trok de spits naar het Deense Silkeborg waar hij goed was voor 23 goals in 55 wedstrijden.

Afgelopen zomer hing Zulte Waregem al aan de mouw van Pourié. Hij koos toen voor Deens kampioen FC Kopenhagen, maar ook daar wist hij dit jaar geen basisplaats te versieren. De Belgische vice-kampioen ondernam opnieuw een poging om Pourié binnen te halen, en deze keer wel met succes.

 Naast Marvin Pourié huurt Essevee ook de Ivoriaanse Bobley Anderson van het Spaanse Malaga. De 21-jarige middenvelder slaagde maandag voor zijn medische testen en speelt zo tot het einde van het seizoen aan de Gaverbeek. 

149 keer gelezen