België onderuit tegen sterk Japan

België heeft gisteren het oefenduel in het Koning Boudewijnstadion met 2-3 verloren van Japan. De Rode Duivels begonnen nochtans sterk aan de wedstrijd en kwamen na een kwartier al op voorsprong. Daarna ging het bergaf en namen de Japanners de wedstrijd volledig in handen. België sluit de twee oefeninterland af met een valse noot, want ook tegen Colombia verloor het (0-2).

Na vijftien minuten kon België de score reeds openen dankzij een goede loopactie van Romelu Lukaku die de uitgekomen Kawashima voorbijging en de bal voorzette. Kevin Mirallas kon de bal zonder enige moeite binnentikken (1-0). Het tegendoelpunt schudde de Japanners wakker en tien minuten voor rust stond het opnieuw gelijk. Kakitani kopte de bal binnen (1-1). Tijdens de rust bleef Hazard binnen en kwam Marouane Fellaini in de plaats.

Japan ging verder op hun elan en scoorde vroeg in de tweede helft. Ditmaal was het de ster van CSKA Moskou, Keisuke Honda, die hard uithaalde en de 2-1 op het bord zette. De Japanners combineerden bij momenten zeer indrukwekkend en na opnieuw een mooi opgezette actie stond het 1-3. Okazaki legde de bal zuiver in het hoekje. De Rode Duivels kwamen op het einde nog even opzetten en konden via een corner van de ingevallen Kevin De Bruyne toch nog de aansluitingstreffer maken. Toby Alderweireld kopte de bal hard binnen. Verder kwamen de Rode Duivels niet en het bleef 2-3. Het is nu uitkijken naar de volgende vriendschappelijke wedstrijd tegen Ivoorkust. Die vindt plaats in maart.

Door de nederlagen tegen Colombia en Japan zakken de Rode Duivels enkele plaatsen op de FIFA-ranking. Omdat Brazilië gisteren kon winnen van Chili (2-1), staat België nu op de elfde plaats. Dit heeft geen invloed meer op de loting van het WK en België blijft gewoon reekshoofd.

138 keer gelezen