Voetbalbond wil refs beter maken

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wil met het masterplan ‘TEAM 17’ ons voetbal professionaliseren. Ze krijgen hiervoor de hulp van voormalig topscheidsrechter Frank De Bleeckere. Een van de voorstellen is om refs te trainen op spelsituaties door het inzetten van jeugdspelers. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

"We trainen op buitenspel, stilstaande fases, looplijnen en elke mogelijke situatie die zich op een veld kan voordoen. We zetten jeugdspelers in om spelvormen na te bootsen", aldus De Bleeckere.

Het plan krijgt de naam ‘TEAM 17’, omdat de scheidsrechters een volwaardig team moeten vormen naast de zestien ploegen uit eerste klasse. Het plan is dus om de scheidsrechters beter te maken en spelsituaties beter in te schatten. Ook willen ze met de professionalisering de vele bedreigingen en scheldwoorden aan het adres van de scheidsrechters in de kiem smoren.

Paul Allearts, ex-scheidsrechter en directeur Sport van de KBVB, stelde het plan op in samenwerking met de Centrale Scheidsrechterscommissie. Frank De Bleeckere staat in voor de uitwerking. Hij zal via Skype verschillende wedstrijdfases en onregelmatigheden bespreken met de jonge refs.

74 keer gelezen