Portugal wint, Frankrijk faalt

Vrijdagavond stonden Ronaldo (Portugal) en Ibrahimovic (Zweden) tegenover elkaar in de heenwedstrijd van de barrages voor het WK in Brazilië. Portugal haalde het nipt dankzij een doelpunt van Cristiano Ronaldo. Tien minuten voor het einde kopte hij de 1-0 binnen. Niet veel later was het bijna opnieuw raak, maar zijn kopbal spatte uiteen op de dwarsligger. Ibrahimovic en co. zullen thuis alles uit de kast moeten halen voor het WK-ticket.

Frankrijk moest op verplaatsing naar Oekraïne. Daar liet het zich verrassen door een sterk georganiseerde ploeg. Het verloor met 2-0. Les Bleus krijgen wel nog een kans om de situatie in eigen huis alsnog recht te zetten. Wellicht zal Frankrijk zich voor het eerst in 20 jaar niet kunnen kwalificeren voor een wereldkampioenschap. 

Ijsland – Koratië eindigde op een gelijkspel (0-0). Ijsland hield stand, ondanks de uitsluiting van Olafur Skulason (Zulte Waregem) vroeg in de tweede helft. Een andere bekend gezicht bij Ijsland was Eidur Gudjohnsen (Club Brugge). Hij mocht invallen. 

Griekenland – Roemenië werd 3-1.

112 keer gelezen