FIFA bevestigt WK in Qatar

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft in Qatar bevestigt dat het land wel degelijk het WK zal organiseren in 2022. Dat was onzeker geworden nadat er berichten waren over arbeiders die in mensonterende omstandigheden moesten werken aan de bouw van de stadions.

FIFA-voorzitter Joseph Blatter heeft via twitter laten weten dat Qatar werk maakt om de werkomstandigheden te verbeteren. De FIFA ontving een rapport van de overheid en het BWI (Building en Wood Workers International), een overkoepelende vakbond, met daarin plannen om de werkomstandigheden te verbeteren. “Ik zou willen vragen dat mensen eerst eens kijken naar de plannen die er zijn om de werkomstandigheden te verbeteren, voor men een mening vormt”, zegt de voorzitter op de sociale netwerksite.

Verder heeft de FIFA ook gepraat over het tijdstip waarin het WK zal plaatsvinden. In de zomer zou het namelijk te warm zijn in Qatar. Daarom werd er voorgesteld het tornooi te verplaatsen naar de winter. “We moeten nog verder praten, maar we kunnen al zeggen dat de periode januari/februari uitgesloten is, want dan zijn het de Winterspelen”, aldus Blatter.

105 keer gelezen