Genk stapt uit G5

Genk stapt uit de G5, de belangengroep van de vijf grootste clubs in de Belgische eerste klasse bestaande uit Standard, Racing Genk, Club Brugge, Anderlecht en KAA Gent. De oorzaak is een mogelijke overgang van de Jamaicaanse jeugdspeler Leon Bailey naar Standard. Racing Genk voorzitter Herbert Houben vindt het "er ver over", en zal met zijn club geen vergaderingen meer bijwonen van de G5.

Het feit dat de speler zou verhuizen is niet het probleem, wel de manier waarop Standard de Jamaicaan probeert weg te lokken. "Standard-voorzitter Roland Duchâtelet lokt hem met de belofte om veel geld te investeren in een Jamaicaans opleidingscentrum. Die jongen moet daardoor tegen zijn zin naar Luik. Hij is met de tranen in zijn ogen zijn kastje komen leegmaken. Dat is er voor ons ver over", aldus Houbert.

"Op die manier is het zinloos om nog samen te werken in de G5", gaat de voorzitter verder. "Daar stoppen we geen tijd meer in. Dat willen we wel doen met de Pro League, om die zo sterk mogelijk te maken."

183 keer gelezen