Schorsing Vazquez en Pettersson

Victor Vazquez krijgt een schorsing van twee speeldagen van het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Vazquez kreeg donderdag in de derby tegen Cercle Brugge een rode kaart voor natrappen. Bovenop de schorsing krijgt hij nog een boete van 400 euro. Club Brugge gaat wel in beroep tegen de beslissing. Vazquez verschijnt dinsdag voor de Geschillencommissie.

Tom Pettersson (OHL) kreeg dit weekend zijn tweede rode kaart op één week tijd. Het Bondsparket legde Pettersson drie speeldagen op en een boete van 500 euro. In de wedstrijd tegen Anderlecht ging Pettersson op het einde van de wedstrijd iets te enthousiast in op Athony Vanden Borre. Als de verdediger in beroep gaat tegen het schorsingsvoorstel dan komt hij dinsdag voor de Geschillencommissie. Pettersson komt dinsdag ook al voor de commissie voor het beroep tegen de schorsing van de twaalfde speeldag.

Ook de uitsluiting van Anthony Watt (Lierse) kwam ter sprake.Tony Watt mocht in de 63e minuut invallen in het duel tegen Charleroi. Na 20 seconden kreeg Watt al een rode kaart voorgeschoteld na een lichte fout op Ederson. Het Bondsparket oordeelde dat het ging om een onvrijwillige fout en schorst de Schotse aanvaller dus niet. Lierse won de wedstrijd wel nog met 2-1.

93 keer gelezen