Strenge maatregelen voor PSG-Anderlecht

Anderlecht liet deze week al weten dat het niet akkoord ging met de 600 tickets voor de Champions League wedstrijd van komende dinsdag tegen Paris Saint-Germain. Het bestuur van Paars-Wit stuurde ondermeer een brief richting UEFA en zat gisteren samen met de Franse ordediensten. Ondanks alles besliste de prefectuur van Parijs om toch maar 600 tickets vrij te geven.

Alsof dit nog niet voldoende is, zijn er ook nog eens bijkomende veiligheidsmaatregelen voorzien. Zo zal de Franse politie de Anderlecht-supporters begeleiden vanaf de Belgsich-Franse grens tot aan het stadion. Eens in het stadion moeten de supporters enkele uren afgezonderd op de parking verblijven en meteen na de wedstrijd zullen ze opnieuw tot aan de grens begeleid worden.

De directie van Anderlecht verzet zich tegen deze overdreven veiligheidsmaatregelen en blijft ijveren voor meer tickets. Manager Herman Van Holsbeeck is niet te spreken over de strenge maatregelen:

“De club is verbolgen door de bijna onmenselijke begeleiding van onze fans", zegt Van Holsbeeck. "Dit druist in tegen de geest van het internationaal voetbal. Voetbal is duidelijk geen feest meer en daar zal de club zich blijven tegen verzetten."

In het Parc des Princes is er plaats voor 45.000 toeschouwers, waarvan  normaliter 5% (=2200 tickets) voorzien is voor de bezoekende ploeg.

39 keer gelezen