Nieuwe nederlaag voor Standard

Donderdagavond werkte Standard zijn derde wedstrijd af in de Europa League. Het moest op verplaatsing naar groepsleider Red Bull Salzburg. Na een wedstrijd met veel kaarten langs beide kanten werd het 2-1 in het voordeel van Salzburg.

In de eerste helft brachten beide ploegen bitter weinig. Maar het einde van de eerste helft was een kantelpunt in de wedstrijd. Mehdi Carcela moest namelijk het veld verlaten na een domme tweede gele kaart, waardoor de Rouches met tien verder moesten. Salzburg kon niet lang profiteren van deze man-meer-situatie want scheidsrechter Ivan Kruzliak zorgde er echter nog voor dat niet veel later ook Salzburg met tien kwam te staan. Mané kreeg zijn tweede gele kaart voor een zogezegde schwalbe na een fout van Buyens.

Na de pauze kon de wedstrijd nog alle kanten uit, maar Soriano zette na 53 minuten Salzburg op voorsprong. Enkele minuten later kreeg Kanu al dan niet terecht rechtsreeks rood, waardoor Standard nog maar met negen op het veld stond. Op het einde van de wedstrijd trapte Ramalho nog de onvermijdelijke 2-0 tegen de netten. Er zat wel nog een eerredder in voor Standard dankzij een doelpunt van Mujangi Bia.

Standard heeft nu slechts 1 punt uit 3 wedstrijden en is zo goed als uitgeteld. Enkel een 9 op 9 kan Standard Europees redden.

 

42 keer gelezen