Zulte Waregem paar maatjes te klein

Zulte Waregem verloor donderdagavond op de derde speeldag van de Europa League. Zulte nam het in het Jan Breydelstadion op tegen het Sloveense Maribor. Het werd 1-3, ondanks de vroege voorsprong voor de thuisploeg.

Essevee begon gretig aan de wedstrijd en kon al na twaalf minuten scoren. Doelman Handanovic loste een vrije trap van Hazard op een knullige manier. De Fauw kon profiteren en liet het geschenk van de doelman niet liggen (1-0). Door gestuntel achterin bij Zulte Waregem stond het tien munten later alweer gelijk. Een slechte pass van Colpaert en Crnic strafte de fout meteen af (1-1). Maribor ging verder op zijn elan en kwam nog voor rust op voorsprong dankzij een knap doelpunt van Mertelj (1-2).

Na de rust kon Essevee geen vuist meer maken en werd het al vrij snel 1-3 na een doelpunt van Mezga. Maribor eindige de wedstrijd nog met tien door de uitsluiting van Milec. Hij kreeg zijn tweede gele kaart na een overtreding op Habibou.

Maribor wipt over Zulte Waregem in de stand en staat nu derde. Op 7 november speelt Zulte Waregem de terugwedstrijd in Slovenië

23 keer gelezen