Mario Been wil 9 op 9 in Europa League

Racing Genk neemt het in de Europa League vanavond thuis op tegen Rapid Wenen. De Genkenaars hebben na twee wedstrijden het maximum van de punten en willen hier dan ook graag een vervolg aan breien. Het won al van FC Thun en Dinamo Kiev. Bij een 9 op 9 is Europees overwinteren voor Genk dan ook binnen handbereik.

Voor Been zou het alvast een welgekomen overwinning zijn: "Mochten we voortijdig zeker zijn van kwalificatie voor de volgende ronde, dan zou ik eventueel spelers kunnen sparen. Drie dagen na de terugmatch in Wenen spelen we bijvoorbeeld thuis de topper tegen Anderlecht", zo laat hij weten aan het Belang Van Limburg.

Mario Been is echter wel op zijn hoede voor de komst van Wenen. De Oostenrijkers hebben voorlopig één punt uit twee wedstrijden en zullen er dan ook alles aan doen om de broodnodige drie punten te pakken in de Cristal Arena.

Genk zal het wel moeten doen zonder Mboyo, hij is namelijk nog steeds niet volledig hersteld van zijn blessure. De aanvaller sluit zich pas vrijdag terug aan bij de groep om te trainen.

Naast Genk komen ook Standard en Zulte Waregem in actie vanavond. Standard neemt het op tegen groepsleider Red Bull Salzburg en Zulte Waregem ontvangt NK Maribor. Maribor stond onlangs nog in de spotlight door een mogelijk omkoopschandaal betreffende de wedstrijd tegen Club Brugge. 

14 keer gelezen