"Wist dat mijn moment zou komen"

Toby Alderweireld stond dit weekend voor het eerst in de basis bij Atletico Madrid. De Rode Duivel speelde de volle 90 minuten en zag zijn team met het kleinste verschil verliezen van Espanyol na een spijtige own goal van Thibaut Courtois.

“Ik heb lang gewacht maar wist dat mijn moment zou komen”, vertelt de verdediger. “De trainer had me gezegd dat als ik hard werk ik mijn kans wel zou krijgen. Hij zei me deze wedstrijd te spelen zoals ik vorig seizoen bij Ajax altijd heb gespeeld en zoals ik dat deed vorige week met de Rode Duivels. Hij had vertrouwen in mij.”

“Mijn gevoel na mijn debuut is niet zo goed. Ik ben boos omdat we verliezen. We hebben alles gegeven en ik heb gedaan wat ik kon”, zegt Alderweireld. Ondanks het verlies speelde onze landgenoot wel een goede wedstrijd, maar hij beseft dat een basisplaats bij Atletico niet zomaar komt. “Miranda en Godín zijn zeer goede spelers en het is normaal dat ze in de basis staan. Er zijn veel goede spelers voor mijn positie maar er zijn nog veel wedstrijden te spelen en er zullen nog mogelijkheden komen.”

Alderweireld voelt zich in ieder geval goed in Spanje. “Ik probeer nu beetje bij beetje Spaans te leren en de ploeg en Courtois helpen me ook goed op weg. Courtois is belangrijk voor mij hier, maar ik wil ook mijn eigen plek vinden”, aldus de Rode Duivel.

237 keer gelezen