Wilmots vangt bot bij Januzaj

Marc Wilmots heeft maandag een poging ondernomen om Adnan Januzaj te selecteren voor de Rode Duivels. Dat meldde de bondscoach na de eerste training van de Duivels in de aanloop naar de cruciale WK-kwalificatieduels tegen Kroatië (11/10 in Zagreb) en Wales (15/10 in Brussel).

"Ik heb Adnan Januzaj opgeroepen na de blessure van Vincent Kompany. Manchester United heeft me echter laten weten dat hij op dit moment geen keuze voor een nationale ploeg maakt. Voor niemand", benadrukte Wilmots. Zoals bekend heeft de ex-speler van Anderlecht keuze te over als het op nationale ploegen aankomt. Zo kan hij onder meer voor de Albanese, Kosovaarse, Servische en Belgische nationale elf uitkomen.

Duidelijk signaal

"Ik denk dat ik hem vandaag een duidelijk signaal gegegen heb, nu is het aan hem", meldde de bondscoach. "Net als Zakaria Bakkali is Adnan een jonge veelbelovende speler, en ik wilde hem in de groep integreren. Ik wil hem niet forceren, ik respecteer zijn keuze en plan sowieso een gesprek met hem en zijn entourage", verduidelijke Wilmots nog.

Januzaj, die aanzien wordt als een uitzonderlijk talent, mocht zaterdag bij Manchester United voor het eerst debuteren en deed dat meteen schitterend. In de met 1-2 gewonnen partij bij Sunderland was de aanvallende middenvelder meteen goed voor twee knappe treffers. Achteraf kreeg hij veel lof van onder andere zijn coach David Moyes en ploegmaat Wayne Rooney.

156 keer gelezen