"These bloody Belgians are good"

“These bloody Belgians are good nowadays”, tweet Gary Lineker na de wedstrijd van Januzaj. De jonge Albanese Belg bedankte voor zijn eerste basisplaats bij Manchester United met twee goals.

Januzaj redde zo zijn club bijna op zijn eentje van een pijnlijke nederlaag tegen de laatste in de stand, Sunderland. United had de punten nodig maar begon rampzalig aan de partij. Het kwam na zwak verdedigen 1-0 achter tegen de rode lantaarn en leek daar niet overheen te geraken.

Na de rust stak onze landgenoot dan maar een tandje bij. Januzaj schoot voor een eerste keer raak in de 55ste minuut na een voorzet van Evra. Zes minuten later liet de youngster de netten weer trillen na een heerlijke volley. In de 78ste minuut werd de man van de match vervangen na een schitterende wedstrijd. Het bleef 1-2 en United neemt zo drie kostbare punten mee naar Old Trafford. Na de wedstrijd was de Engelse pers vol lof over de prestatie van de jonge Belg.

Ook Ferreira-Carrasco beslissend

Yannick Ferreira-Carrasco, nog een jong Belgisch talent, stond in de basis bij Monaco en ook hij hielp zijn team aan een overwinning met zijn eerste competitiedoelpunt. Monaco is zo voorlopig alleen leider in de Franse competitie. Als Gary Lineker het zegt, zal het wel waar zijn: "These bloody Belgians are good nowadays."

 

61 keer gelezen