Missen supporters match Rode Duivels?

Een groep supporters van de Rode Duivels die voor de wedstrijd in en tegen Kroatië op 11 oktober naar Zagreb trekken, dreigen de mogelijk cruciale wedstrijd te missen. Dat schrijft de krant het Nieuwsblad. De Kroatische voetbalbond wil de match om 18u laten beginnen in plaats van om 20u45. Dat zou meer supporters van buiten Zagreb naar de wedstrijd lokken.

Het vroegere aanvangsuur is wel een streep door de rekening van een groep supporters die vanuit Charleroi met het vliegtuig naar Kroatië afreizen. Hun vlucht landt om 15u30 in Rijeka maar dat is te laat om voor 18u in het stadion in Zagreb te geraken. De luchthaven van Rijeka ligt namelijk op 165 km van Zagreb en dat is niet te overbruggen op minder dan drie uur tijd.

“Een ticket boeken met een aankomst om 15u30 voor een wedstrijd waarvan het aanvangsuur nog niet bekend is, dat is met vuur spelen”, klinkt het bij de Belgische voetbalbond. Daar zijn ze wel tevreden dat de wedstrijd mogelijk vroeger zal doorgaan, omdat de Rode Duivels dan nog dezelfde avond kunnen terugkeren naar huis. “De spelers hebben dan meer tijd om uit te rusten”, klinkt het. Drie dagen later spelen de Duivels hun laatste interland tegen Wales.

Morgen wordt de knoop definitief doorgehakt. Als blijkt dat de wedstrijd toch vroeger zal doorgaan, dan bekijkt de voetbalbond wat ze kan doen voor de supporters die pas in de tweede helft van de match zullen aankomen.