CNN: "Kan België WK winnen?"

De Amerikaanse nieuwszender CNN wijdt een groot artikel op haar website met de vraag of de Rode Duivels het WK kunnen winnen. Het antwoordt luidt evenwel droog: “Neen. Maar het feit dat een land met amper 11 miljoen inwoners genoemd wordt als outsider is erg opmerkelijk, aangezien België de laatste vijf grote toernooien gemist heeft”.

Het talentrijke elftal van bondscoach Marc Wilmots wordt geroemd in het artikel. Ex-Standardcoach Jose Riga zegt daarover: “De verrassing is echter dat het team wedstrijd na wedstrijd erg volwassen gespeeld heeft”. Vincent Kompany en Eden Hazard noemt José Riga “Rolmodellen en voorbeelden”. Nog merkt CNN het talent op bij de jonge Duivels. “De U-21 won met 3-1 van Italië en was zelfs zo goed dat het zich kon permitteren om het grote talent Dennis Praet aan de kant te houden”. Ook Zakaria Bakkali wordt vernoemd.

Als motor voor dat talent wordt gewezen op een herstructureringsplan van de Belgische Voetbalbond zowat 13 jaar geleden, waarbij in elke provincie een voetbalacademie werd opgericht. Bij de opleiding werden ook de scholen en universiteiten nauw betrokken. Als bewijs dat het talent in ons land ook komt bovendrijven, verwijst men naar het aantal jongeren in de kern van landskampioen Anderlecht. Lees het volledige artikel hier.