"Essevee en RSCA grootste concurrenten"

Club Brugge is donderdagmiddag vertrokken richting het Spaanse Sotogrande. Daar werkt blauw-zwart zijn winterstage af. Ideaal om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft vindt Ruud Vormer. “Want in de play-offs moeten we er weer staan.”

Club is al uitgeschakeld in Europa en in de beker en dus rest er nog maar één doel dit seizoen: een tweede opeenvolgende landstitel. “Als we met z’n allen goed bezig zijn, dan kan het weer opnieuw gaan gebeuren”, zegt Vormer. “We zullen natuurlijk nog moeilijke momenten krijgen. Dat weet je nu al, maar we moeten er wel weer vol voor gaan. Het zit er zeker in.”

Als grootste concurrenten voor die landstitel ziet Ruud Vormer Zulte Waregem en Anderlecht. “Die twee ploegen zullen zeker meedoen. AA Gent staat op dit moment als iets verder.”

Vormer Gouden Schoen?
Begin februari wordt de Gouden Schoen ook opnieuw uitgereikt. Ruud Vormer is een van de kanshebbers, maar of hij ook favoriet is, wil hij niet zeggen. “Het is mooi dat mijn naam genoemd wordt, maar er zijn nog meer spelers die er kans op maken. Of ik een van de favorieten ben? Dat moeten anderen zeggen. Ik weet dat ik een goed seizoen heb gedraaid. Ik heb constant gespeeld. Meer kan je niet doen, dus we zullen zien. Ik vind het wel mooi om mee te maken.”