Mignolet: "Sterker geworden op bank"

Simon Mignolet vindt dat hij sterker is geworden van zijn periode op de bank bij Liverpool. Dat zegt de doelman in een gesprek met VTM NIEUWS in zijn nieuwe koffiebar in Sint-Truiden. Mignolet is ondertussen weer eerste doelman bij The Reds en wil dit seizoen prijzen pakken in Engeland.

Mignolet opende in oktober zijn koffiebar Twentytwo – waarmee hij verwijst naar zijn rugnummer bij Liverpool en de Rode Duivels. “Ik ben dan wel weg uit Sint-Truiden, maar het blijft mijn geboortestad en dat neem je niet weg."

Onze tweede nationale doelman heeft er een moeilijke periode opzitten bij zijn club Liverpool. Trainer Jürgen Klopp zette Mignolet eind september op de bank en daar kwam hij pas half december weer af. “Ik ben tevreden met de manier waarop ik daar gereageerd heb. Ik ben rustig gebleven, zonder grootspraak en heb mijn voeten laten spreken op training. In de wedstrijden waarin ik dan een kans kreeg heb ik laten zien wat ik kon en nu sta ik terug tussen de palen.”

"Vertrek nooit overwogen"
Een vertrekt bij Liverpool heeft Mignolet nooit overwogen. “Ik heb pas vorig jaar mijn contract verlengd tot 2021. Ik zit daar goed. Ik ben vooral blij dat ik terug kan spelen. Dat is het belangrijkste, de rest komt van zelf wel.”

Simon Mignolet is bezig aan zijn vierde seizoen bij The Reds en wil er eindelijk eens een prijs pakken. “We hebben een goede ploeg en willen dit seizoen successen halen. Hopelijk kunnen we dit jaar een trofee pakken, dat zou mooi zijn. Iedereen hunkert ernaar en laat ons hopen dat het lukt.”

"Moet Martinez bedanken"
Tot slot had Mignolet ook nog enkele mooie woorden over voor bondscoach Roberto Martinez, iemand waar hij veel respect voor heeft. “Hij is iemand die past binnen het team. Niet alleen om de manier van voetballen, maar ook zijn karakter. Hij heeft me ook heel hard gesteund in die periode dat ik op de bank zat, door twee keer naar Liverpool te komen en een aantal berichten te sturen. Ik moet hem bedanken.”