"Snel meer duidelijkheid over transfer Witsel"

Axel Witsel lijkt nu echt op weg naar China. De entourage van de Rode Duivel bevestigt aan VTM NIEUWS dat de Chinese Super League een piste is en dat de deal een van de dagen rond zal zijn. “Het zal niet zijn zoals in de laatste transferperiode, dat het tot op de laatste dag duurt”, zeg Alain Goblet, de financiële adviseur van Witsel.

Afgelopen zomer greep Witsel maar net naast een transfer naar Juventus. De Italiaanse landskampioen zou ook nu interesse hebben, maar de clubs uit de Chinese Super League bieden veel meer voor de middenvelder van Zenit Sint-Petersburg. “Ik kan inderdaad bevestigen dat China een piste is”, zegt Alain Goblet. “Maar ik kan niet bevestigen dat er al iets is getekend.”

Aan het Italiaanse Tuttosport liet Witsel uitschijnen dat hij het bod vanuit China niet kon weigeren. Het zou gaan om zo’n achttien miljoen euro per jaar. Dat is anderhalf miljoen per maand, 350.000 euro per week of 50.000 euro per dag. Maar die bedragen zijn overdreven zegt Alain Goblet. “Voor de weinige informatie die ik heb, zijn die bedragen niet juist.”

Witsel ontspant in de sneeuw
Ondertussen verzet Axel Witsel zelf zijn gedachten in de Roemeense sneeuw. Hij postte maandagavond een kiekje van hem zijn gezin.