Peter Maes buiten bij Racing Genk

Eersteklasser Racing Genk heeft zopas zijn coach Peter Maes ontslagen. Dat meldt de club in een persbericht. De tegenvallende resultaten van de afgelopen weken liggen aan de oorzaak, Genk staat vlak voor de winterstop op een teleurstellende negende plaats in het klassement. 

Na negentien wedstrijden haalden de Limburgers slechts 25 op 57. Te weinig voor een club die play-off 1 ambieert, oordeelde de club. Racing Genk staat op dit moment op negen punten van plaats 6, die recht geeft op de eindstrijd voor de titel in eerste klasse. 

De nieuwe trainer van Genk weet dus wat hem te doen staat. Voorlopig neemt T2 Rudy Cossey het roer over, er is nog geen definitieve opvolger voor Maes bekend. Morgen neemt Genk het op tegen de concurrenten uit Gent voor een plaats in play-off 1.

Al loopt het in de comptetitie niet van een leien dakje, gooit de club wel hoge ogen in Europa. In een groep met Athletic Bilbao, Sassuolo en Rapid Wenen plaatsen de Limburgers zich knap voor de zestiende finales van de Europa League. In de Croky Cup schopte Genk het al tot bij de laatste vier, daarin wacht KV Oostende.