KDB beste Belg in The Guardian top 100

Vijf Rode Duivels staan in prestigieuze top 100 met beste voetballers ter wereld van The Guardian. Onder hen Eden Hazard, Yannick Carrasco en Kevin De Bruyne. Die laatste is de hoogst genoteerde Belg op plaats 13.

Elk jaar kiezen ex-spelers, trainers en voetbaljournalisten van over de hele wereld hun beste voetballers van het voorbije jaar. De Engelse krant The Guardian telt al die stemmen dan samen en vormt zo een top 100.

Kevin De Bruyne, de assistkoning van Manchester City was vorig jaar nog revelatie op plek 14, dit jaar doet hij het nog een plaatsje beter. 13 was vorig jaar de plaats van Eden Hazard, maar na een minder jaar met Chelsea zakt hij naar 35.

Ook Thibaut Courtois, ploegmaat van Hazard bij The Blues zakt ver weg in vergelijking met vorig jaar. Toen stond onze nationale nummer één op plaats 36 – het jaar daarvoor was hij zelfs zeventiende – en nu is hij pas de nummer 92. Tien andere doelmannen staan voor hem, het is ooit anders geweest.

Verder zijn Toby Alderweireld en Yannick Carrasco de vierde en vijfde Belg. Alderweireld duikt de top 100 binnen op plaats 58, terwijl Carrasco – ook nieuw in de ranking – de nummer 77 is. Vincent Kompany staat er na een jaar vol blessures niet meer in.

Op nummer één staat Cristiano Ronaldo. De sterspeler van Real Madrid doet opnieuw haasje-over met Lionel Messi na een jaar waarin hij de Champions League won, het EK met Portugal, het WK voor Clubs en zelf zijn vierde Gouden Bal won.