"AA Gent al enkele keren benadeeld"

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte had na de 2-3-nederlaag heel wat kritiek op de arbitrage. “Het is heel jammer dat zo’n topaffiche naar de vaantjes wordt gefloten door de scheidsrechter. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. Wij zijn al een aantal keer benadeeld door incompetente arbitrage.”

Of AA Gent ook stappen gaat zetten tegen scheidsrechter Erik Lambrechts lijkt deze keer niet het geval. “We hebben al eens fel gereageerd na Club Brugge, maar gaan dat nu niet doen. We gaan wel een signaal sturen naar de scheidsrechterscommissie omdat we toch echt wel nood hebben aan betere arbitrage.”

De Witte vond verder dat zijn team een goede wedstrijd speelde ondanks de nederlaag. “AA Gent heeft een bijzonder goede wedstrijd gespeeld met veel grinta en inzet. Wij hebben op een heel dominante wijze de eerste helft gespeeld. We komen op voorsprong, maar dan komt er een heel ongelukkige fase, waarin de scheidsrechter compleet de mist ingaat.” Daarmee verwijst hij naar de strenge rode kaart voor Esiti.