Vanhaezebrouck houdt druk af voor RSCA

Door de straffe reeks van KV Mechelen staat AA Gent momenteel niet meer in de top zes van het klassement. De Buffalo’s pakten de voorbije drie speeldagen ook maar 2 op 9, maar trainer Hein Vanhaezebrouck panikeert niet voor de wedstrijden tegen Anderlecht en Racing Genk. “Die matchen zijn niet meer of minder belangrijk dan de rest.”

Vanhaezebrouck is relatief optimistisch na de nederlaag op Sint-Truiden en het eerste puntenverlies in eigen huis tegen KV Oostende. “Ik denk dat we de voorbije weken maar één mindere match gespeeld hebben. De groep is daar totaal niet van onder de indruk. Zij beseffen ook wel dat we het niet goed gedaan hebben op Sint-Truiden en dat we veel dingen hebben laten liggen. Maar wij moeten nu onze rug rechten en na een mindere partij zorgen dat we weer klaar zijn.”

Klaar zal AA Gent zeker moeten zijn voor het moeilijke tweeluik Anderlecht – Racing Genk. “Die matchen zijn niet meer of minder belangrijk dan andere wedstrijden. Het zijn gewoon zes punten. Wel zes punten tegen twee sterke tegenstanders en concurrenten voor play-off 1. Wij gaan proberen daar zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Of daar punten móeten gepakt worden? Dat moet altijd gebeuren, vooral als je thuis speelt.”

De trainer houdt de druk een beetje af, maar die is er uiteraard wel. Een bezoekje van voorzitter Ivan De Witte deze week aan de spelersgroep is daar het bewijs van. “Als dat iets kan bijbrengen, is dat een goede zaak. Als wij daardoor de wedstrijd van morgen (donderdag) winnen, mag hij dat van mij elke week doen’, lacht Vanhaezebrouck.