Dossier Rode Duivels

"Nainggolan weer welkom bij Duivels"

De deur van de Rode Duivels staat weer wagenwijd open voor Radja Nainggolan. Dat bevestigt bondscoach Roberto Martinez in een gesprek met VTM NIEUWS. Martinez zegt er wel bij dat Nainggolan zich aan de disciplinaire regels van de groep moet houden, waarmee hij verwijst naar zijn rookgedrag.

Voetbalminnend België was begin november met verstomming geslagen: bondscoach Martinez riep Radja Nainggolan niet op voor de interlands tegen Nederland en Estland. Een beslissing die je best als straf kan zien, omdat de middenvelder van AS Roma had afgezegd voor de vorige interlands, terwijl hij bij z’n club een oefenmatch speelde met de beloften.

Nainggolan reageerde verontwaardigd vanuit Rome en zo ontstond er een conflict tussen beide heren. Om de plooien weer glad te strijken, bracht Roberto Martinez vorige week een bezoek aan Nainggolan in Rome. “Ik heb hem kunnen zien in een heel intense wedstrijd tussen AS Roma en AC Milan. Hij maakte toen het winnende doelpunt en dat is wat ik als neutrale toeschouwer wil zien. Ik wil onder de indruk geraken”, vertelt Martinez.

“Geen aparte kamer met balkon”
De 28-jarige Nainggolan is vanaf heden weer meer dan welkom bij de nationale ploeg, maar hij zal zijn levensstijl moeten aanpassen aan de groep, zegt Martinez. “Ik zal hem geen aparte kamer geven met een balkon zodat hij kan roken. Dat is zeer duidelijk. Als je deel uitmaakt van een team, zijn er regels en die moet je volgen.”

Martinez benadrukt wel dat zijn prestaties op het veld de doorslag geven en niet zijn levensstijl. “Natuurlijk is de levensstijl een zeer groot onderdeel van een professionele voetballer. Maar bij een ervaren speler zoals Radja, beoordeel ik op basis van zijn prestaties en zijn werk voor het team.”

De bondscoach had het verder ook over de toekomst van de Rode Duivels. Dat brengen we voor u volgende week in een uitgebreide eindejaarsreportage in VTM NIEUWS.