Dinsdag uitspraak Charleroi - Standard

De Buitengewone Kamer van de Geschillencommissie van de KBVB doet pas volgende week dinsdag een uitspraak over de incidenten in Charleroi – Standard. Dat werd dinsdag beslist.

Het Bondsparket eist dat de Rouches twee wedstrijden achter gesloten deuren spelen en wil daarnaast beide clubs een boete geven van 5.000 euro. Volgens Standard is het probleem daar niet mee opgelost, dat zegt juridisch directeur Pierre Locht. “Wij doen ons best, maar volgens ons is wat de voetbalbond doet – door enkel voetbalclubs te sanctioneren – niet genoeg. En het haalt eigenlijk niets uit. Wij vragen hen ons te helpen om tegen de echte daders op te treden.”

De Waalse derby werd 25 minuten voor tijd stilgelegd. Standard stond op dat moment 1-3 voor, maar supporters begonnen Charleroi-doelman Penneteau te bekogelen met allerlei projectielen en bommetjes. Aan de overkant gebeurde hetzelfde door de supporters van de Carolo’s bij Standard-doelman Hubert.

Standard hoopt dat het de drie punten krijgt voor die match, maar Charleroi vindt dat zij die verdienen, mét forfaitscore, omdat hun doelman in gevaar was en niet verder kon spelen. “Wanneer iemand in gevaar wordt gebracht door het gewelddadige gedrag van enkele supporters, vind ik dat men de wedstrijd onmiddellijk moet stopzetten en de ploeg die hiervoor verantwoordelijk is, laten verliezen met 5-0."