MPH: "Conclusie? We zijn tekort gekomen"

Club Brugge is er niet in geslaagd om ook maar één puntje te pakken in de Champions League dit seizoen. Trainer Michel Preud’homme was kort, maar duidelijk in zijn conclusie: “We zijn tekort gekomen.”

Voor blauw-zwart stond er woensdagavond niets meer op het spel tegen Kopenhagen en dus liet Preud’homme zijn sterkhouders rusten met het oog op zondag. Dan speelt Club de klassieker in en tegen Anderlecht. Enkele spelers kregen zo de kans om zich te tonen, maar ze hebben Preud’homme niet allemaal kunnen overtuigen. “Sommigen hebben iets getoond, anderen minder. Maar mijn rekening is voor binnenskamers.”

In januari zal Club dus nog naar enkele versterkingen op zoek gaan. “Wij gaan een balans opmaken met de mensen die de beslissing nemen. Daarna gaan we kijken wat mogelijk is en wat niet om sterker te worden."

Door enkele sterkhouders te laten rusten, verwachten de supporters zondag een reactie van Club Brugge tegen Anderlecht. “Of er nu meer druk is? Die is er altijd. Wij zullen doen wat mogelijk is, maar het is een moeilijke verplaatsing. Tel maar het aantal jaren dat we daar niet meer gewonnen hebben.”